DYSPORT (בוטוקס)

עולם הטיפולים האסתטיים השתכלל מאוד עם השנים ולכן כיום אפשר להשתמש בבוטוקס ללא חשש – ובמחירים אטרקטיביים. אם פעם טיפולי בוטוקס היו פופולריים בעיקר בקרב סלבס, הרי שכיום כל אישה יכולה ליהנות מהן ולבחור קליניקה מקצועית ונעימה לטיפולי בוטוקס.

בוטוקס – חומר מפתיע ויעיל לטיפולים אסתטיים

מבחינת הרכב, בוטוקס בנוי משתי יחידות. היחידה הראשונה כבדה והיא נקשרת לקולטן. היחידה השניה קלה יותר והיא זו החודרת לעומק תא העצב, מעכבת שחרור אצטילכולין (מולקולה פחמימנית קטנה המשמשת כמוליך עצבי) וכך משתקת את פעילות השריר, הגורמת להופעת קמטים. למעשה הבוטוקס פותח במקור לטיפול במיגרנות. ההפחתה של קמטים וקמטוטים בעור נצפתה במסגרת הניסויים כחלק מתופעות הלוואי ותוך זמן קצר הפכו ההזרקות לנחלתם של כל מי ששואף ליהנות מעור מתוח וצעיר במראה אלסטי ורענן.

באילו מקרים אפשר לעשות הזרקות בוטוקס?

טיפולי בוטוקס מתאימים בדרך כלל לנשים מגיל 40 ובמצבים של הופעת קמטים וקמטוטים הם יכולים למנוע או לדחות את הצורך במתיחת פנים בניתוח. הבוטוקס יכול לסייע להעלים קמטים וקמטוטים במגוון אזורים בגוף, כגון: במצח, בין הגבות, בצדי העיניים, סביב הפה, בסנטר ובצוואר. במקרים מסוימים, משתמשים בבוטוקס כדי לפתור בעיות של הזעת יתר בכפות הידיים, הרמת הגבות ועיצוב החיוך. כמו כן הוא משמש גם כיום כאחת הדרכים הטיפוליות בכאבי ראש ומיגרנות.

כל כמה זמן צריך לעשות בוטוקס?

אם אתם שוקלים טיפולי בוטוקס וחוששים להתחייב לסדרת טיפולים ארוכה ומייגעת, חשוב שתדעו שתוצאות הטיפול מחזיקות לטווח ארוך יחסית. לכן, יש צורך בחידוש הבוטוקס כל 5 חודשים בערך, כלומר 3-2 טיפולים בשנה בלבד והעור נראה אלסטי, מתוח וצעיר.

תופעות לוואי של בוטוקס

טיפולי בוטוקס עלולים לגרום להופעת תופעות לוואי, אם כי הן נחשבות קלות מאוד וגם קל לטפל בהן. תופעות הלוואי הנפוצות הן:

  • הופעת שטפי דם קטנים.
  • נפיחות ואדמומיות מקומית באזור המוזרק.
  • פזילה – תופעה נדירה החולפת מאליה תוך זמן קצר.
  • נפילת עפעפיים – תופעה החולפת מאליה תוך זמן קצר.
  • תגובה אלרגית לחומר ההרדמה.
  • חוסר סימטריה במבנה הפנים – ניתן לתיקון עם הזרקות נוספות.

עשוי לעניין אתכם גם:

עוד מהתחום